Fout bij het maken van de databaseconnectie wordpress

Fout bij het maken van de databaseconnectie wordpress problemen oplossen.

Fout bij het maken van de databaseconnectie wordpress is een veel voorkomende fout doordat een aantal gegevens niet juist staan geregistreerd. Dit kan komen door een verhuizen van de website richting een andere hosting. In de meeste gevallen is dit probleem heel snel op te lossen. De melding ”fout bij het maken van de databaseconnectie wordpress” komt namelijk door een fout in de configuratie bestanden.. De aangemaakte database kan geen contact maken met de WordPress of Joomla website.

Fout bij het maken van de databaseconnectie wordpress ”Oplossing”

In de volgende stappen kun je de foutmelding simpel oplossen. Het enige wat je nodig hebt is een goed FTP programma om je configuratiebestanden te downloaden en te bewerken en weer te kunnen uploaden. Zelf gebruiken wij in de meeste gevallen FileZilla en dit FTP programma is gratis te downloaden en te gebruiken.

Stap 1:

U dient in te loggen met uw FTP-gegevens die u gekregen heeft van uw hostingprovider:
Host is bijvoorbeeld ftp.twentsestijl.nl
Gebruikersnaam: Uw FTP-gebruikersnaam
Wachtwoord: Uw FTP-wachtwoord

Fout bij het maken van de databaseconnectie wordpress

Stap 2:

Als het gelukt is met inloggen via FileZilla dan kom je een aantal mapjes tegen zoals in de onderstaande afbeelding. De bestanden die we moeten aanpassen om de foutmelding op te lossen zit in het mapje public_html.. geef hier een dubbele klik op en zoek het bestand ”wp-config php”.

fout bij databaseconnectie wordpress

Stap 3:

Als je het bestand wp-config php hebt gevonden bij het doorklikken van stap 2 dan kun je hier met de rechtermuis op klikken en kun je kiezen voor bekijken/bewerken.. als het goed is gaat dit bestand zich openen.. wanneer dit niet het geval is zou ik u willen aanraden op het programma c++ editor te downloaden en te installeren zodat u dit bestand kunt openen. In de meeste gevallen kan dit bestand ook worden geopend met Wordpad.. die standaard staat geïnstalleerd op een windows machine.

wordpress database problemen

Stap 4:

Als het gelukt is om het bestand wp-config.php te openen dan moet je in dit bestand controleren of de gebruikersnaam en het wachtwoord van de databases overeenkomen..in de meeste gevallen is dit namelijk NIET het geval. Dus controleer de gegevens goed die in dit bestand staan.

fout database wordpress

Stap 5:

Als je de gegevens hebt aangepast in het wp-config php bestand dan moet je dit bestand weer uploaden met hetzelfde programma FileZilla en in dezelfde map. Wanneer je op opslaan zou drukken in dit bestand krijg je automatisch een melding dat het bestand gewijzigd is en of je dit bestand wil uploaden richting de FTP server.. klik dan voor JA.. wanneer de vraag komt of je dit bestand wil overschrijven kies dan voor de optie Overschrijven! Het bestand zal nu worden geupload. Wanneer het uploaden klaar is moet je de website vernieuwen en dan zie je meteen dat de database weer kan verbinden en je website weer toegankelijk is.

Probleem opgelost!

Mocht het niet lukken? laat vooral een berichtje achter zodat we u kunnen helpen!