Mondkapje bij verkoudheid? Wel of niet?

Mondkapje bij verkoudheid, keelpijn of griep dragen of juist niet?

Waarom zou je überhaupt een mondkapje dragen?

Iedereen wil mondkapjes kopen en dragen omdat: iedereen mee wil helpen aan het tegengaan van bacillen die uit je neus of mond komen. Let er natuurlijk wel op dat we niet voor 100% kunnen en mogen garanderen dat de mondkapjes veilig zijn. Omdat je alsnog getroffen kan worden door het virus als je een degelijk mondkapje je zou dragen. Maar de kans gaat wel met een paar % afnemen dat je andere mensen in je omgeving minder gaat besmetten. Een Coronavirus verspreiden we bijvoorbeeld door de lucht,,. dus als je met iemand praat,. kan het dus al zijn dat je bacillen overbrengt terwijl je het niet in de gaten hebt. 
Daarom is Twentsestijl van mening dat een mondkapje wel degelijk kan mee helpen om de verspreiding van een virus tegen te gaan. Een mondkapje bij verkoudheid is dus helemaal geen slechte gedachte! Dit zouden we met heel Nederland moeten doen.  
FFP1 Mondkapjes zijn meestal bedoeld voor bezoekers en niet voor medewerkers. Maar als de nood hoog is dan is er meestal geen keuze
FFP2 Mondkapjes zijn bedoeld voor medewerkers waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen.
FFP3 Mondkapjes zijn de niet-vochtdoorlatende variant. Het is bedoeld ter bescherming van de neus- en mondslijmvliezen tegen spatten van lichaamsvloeistoffen.

In Nederland, België en Duitsland is er geen verplichte voorkeur voor in het openbaar, FFP1 of FFP2 is,. als we iets dragen is het al voldoende.

Mondkapjes kopen Action - Etos mondkapje of het Hema mondkapje Twentsestijl heeft goedkope mondkapjes