Sieradentrends 2019

Sieradentrends 2019

Zijn er modetrends in sieraden? Het antwoord is eigenlijk ja en nee. Je hebt grofweg de ‘ready to wear’ sieraden die je bij iedere parfumerie of online winkel met een vergelijkbaar assortiment kunt kopen. Laag in prijs, matige kwaliteit en uiterst geschikt om ‘even iets te combineren’. Dit type sieraden volgt in grote lijnen de heersende modetrends en is prima voor het doel. Daarnaast heb je sieraden die met zorg gemaakt worden en waar de maker een signatuur afgeeft. De kwaliteit is veel beter en het is een tijdloos item.

Jij bent uniek

Met name de categorie waar de maker een signatuur afgeeft is in opkomst. Dit, omdat mensen steeds vaker iets unieks willen dragen. Authenticiteit is iets waar menig vrouw naar op zoek is. Authentieke handgemaakte sieraden met een uniek kenmerk. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van de mens in het Aquarius tijdperk waar we nu in leven. We ontwikkelen ons ook op spiritueel vlak steeds meer en willen af van de zogenaamde ‘eenheidsworst’. Hoewel de mens ofwel homo sapiens slechts één soort is, willen we allemaal uniek zijn en we willen uitstralen hoe we ons voelen. Daar hoort iets bij waar er maar één van is, zoals de vrouw is die zo’n sieraad koopt.

Achter zo’n sieraad zit een maker en die maker wordt natuurlijk ook weer geïnspireerd. Die inspiratie kan overal vandaan komen en daar hoort eigenlijk ook de natuur bij. Zo kennen we de herfst met de warme rood en roodbruine tinten en de lente en zomer met de frisse kleuren die passen bij de zon. Geel wordt nu als ‘trendkleur 2019’ gezien en dit klopt eigenlijk wel. Enerzijds omdat de zon voor menig createur een bron van inspiratie is en anderzijds omdat een createur vanuit gevoel werkt en als de warmte van de zon in het lichaam van de createur zit, dan komt deze er vanzelf uit.

Aparte handgemaakte ringen

Kleur en vorm

Laten we er allereerst vanuit gaan dat bij de modetrends van 2019 alles kan en mag. Daarnaast kan je ook stellen dat de frisse kleur geel de boventoon voert als sieradentrend 2019. Maar daar stopt het niet, want het mag allemaal wat groter van formaat zijn. Grote ringen, oorbellen en kettingen die een statement maken en je gevoel benadrukken. Daar past in de lente en zomer de kleur geel natuurlijk prachtig bij.

Dit wil niet zeggen dat je geheel in het geel door het land moet gaan, maar iets in bijvoorbeeld wit of mintgroen gecombineerd met een sieraad waar geel in verwerkt is, kan ook een prachtig plaatje vormen. Ofwel, geel mag ook je nuancetint zijn. Nuancetinten zie je al langer in woningen, waar met een beperkt aantal meer neutrale basiskleuren wordt gewerkt en waar één nuancetint eruit mag springen. Waarom ook niet voor je outfit en waarom dan niet in de vorm van een mooi sieraad. Dit kan je mooie sieraad ook nog een benadrukken. Het is vaak een kwestie van durven. Maar ja … als je op zoek bent naar dat ene mooie sieraad, dan doe je dat meestal niet zozeer om je outfit slechts ‘af te maken’. Vaak mag het er juist uitknallen!

Handgemaakte hanger paars met parelmoer

Materiaal

Om het unieke karakter van een dergelijk sieraad nog een te benadrukken, is het gebruik van mooie edelstenen vaak een waardevolle aanvulling. Iedere edelsteen is immers ook uniek en edelstenen hebben bovendien iets magisch. Ze kunnen je gevoel ondersteunen of zelfs benadrukken. Voorwaarde is wel dat ze matchen bij het handgemaakte sieraad, dus de createur zal ook daar met gevoel aan de slag moeten om mooie combinaties te maken.

Veel sieraden worden van RVS gemaakt en soms van zilver. RVS leent zich bij uitstek voor deze unieke handgemaakte sieraden en ze blijven vooral ook mooi. Het kunstwerkje dat deze createur maakt is meestal van acrylverf, maar er wordt ook met ander materiaal geëxperimenteerd. Deze basis wordt eerst zorgvuldig gelegd en daarna wordt er gekeken naar een combinatie met enkele mooie edelstenen of een ander materiaal.

Langzaam vormt zich een bepaald sieraad. De vrouw die deze unieke vrouw is én wil uitstralen, zal gaan voor een dergelijk sieraad. Want je kunt zien dat het met zorg gemaakt wordt, je weet dat er maar één van is en mogelijk is dat in 2019 die gele die het zo goed doet met het zonnetje. Maar het mag ook iedere andere kleur zijn, een kleur die je pakt, een kleur die een match met je huidskleur vormt of toch die kleur die een perfecte combinatie met je outfit is. Het is een kwestie van durven én doen met mooie handgemaakte sieraden van Danielle!

Het bericht Sieradentrends 2019 verscheen eerst op Art by Daan.

Cart
Your cart is currently empty.