Wat is Proof of Stake #Cryptocurrency

Proof of Stake:

In 2014 is de Proof of Stake algoritme ontstaan, een bepaalde cryptocurrency heeft geen zware miners meer nodig om de coins te machtigen. Heel simpel gezegd als je van een bepaalde cryptocurrency zoals XPcoin of Reddcoin hebt dan kun je deze plaatsen in een wallet op je computer of laptop en daarmee de optie minting gebruiken.

Een nieuwe transactieblok wordt op basis van het vermogen dat in je wallet zit bepaalt en niet op basis van rekenkracht. Hoe meer vermogen je vastlegt in 1 transactie naar je wallet als een stake voor het verifiëren en toevoegen van een nieuwe transactieblok, hoe groter de kans je maakt dat deze aan jouw wordt toegekend op basis van een soort loterij mechanisme. Wanneer je dus een groot vermogen in de betreffende cryptocurrency hebt vastgelegd maak je dus een grotere kans om de transactiekosten in de blok als een beloning te krijgen.

Ook zijn er zogeheten Proof of stake pools waar je kunt mee staken in een grote pool! Dat kan via deze website: SimplePosPool Hoe groter het gewicht in het netwerk is, hoe groter de kans is dat je ook een stake gaat ontvangen. Je krijgt dus gratis coins over jou aantal dat je bezit!
Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *